Woodturningclub.gr – Λέσχη Ξυλοτορναδόρων

Διαδικασία Γενικής Συνέλευσης

Home Συζητήσεις Γενική Συνέλευση μελών Νο1 (3,4,5 Ιουνίου 2022) Διαδικασία Γενικής Συνέλευσης

 • Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες πριν από τον χρήστη Xilo Psifida.
Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1328
  Stiv
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::

  Εδώ αναφέρεται στο πως θα συμμετάσχετε στην Συνέλευση.

  #1329
  Stiv
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::

  Το παρόν δεν αποτελεί θέμα της συνέλευσης αλλά έχει διευκρινιστικό χαρακτήρα.

  Η Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη του συλλόγου μας και διεξάγεται διαδικτυακά.

  Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο θέτει τα θέματα της συνέλευσης (Ημερησία Διάταξη Θεμάτων).

  Το κάθε μέλος που έχει δικαίωμα συμμετοχής διαβάζει την εισήγηση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου (Συντονιστική Επιτροπή) για το κάθε θέμα ξεχωριστά, όπως αναγράφεται το κάθε θέμα.

  Κάτω από το κάθε θέμα υπάρχει ένα πλαίσιο απάντησης. Το κάθε μέλος μπορεί να γράψει μέσα σε αυτό το πλαίσιο την άποψη του (τοποθέτηση άποψης) επί του συγκεκριμένου θέματος του τίτλου, χωρίς να αναφέρεται στα άλλα θέματα της συνέλευσης. Δεν μπορείτε να θέσετε άλλα θέματα εκτός της ημερησίας διάταξης σε αυτήν την πρώτη Συνέλευση. Εάν έχετε κάποιο θέμα που πρέπει να τεθεί σε Συνέλευση των μελών μπορείτε να το υποβάλετε γραπτώς ή προφορικώς σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. και να τεθεί στην επόμενη συνέλευση των μελών.

  Το κάθε μέλος έχει την υποχρέωση να δηλώσει (γράψει δεν γράψει την άποψη του) ότι αποδέχεται την εισήγηση ή ότι την απορρίπτει. Σε περίπτωση απόρριψης θα πρέπει να γράψει το αίτιο της απόρριψης και να διαμορφώσει εναλλακτική πρόταση για το θέμα.

  Η συνέλευση διεξάγεται επί τρείς ημέρες για να έχουν όλα τα μέλη τη δυνατότητα να συμμετέχουν. Τις δύο πρώτες ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) θα γίνονται οι τοποθετήσεις μελών (πρωτολογία) στο κάθε θέμα ξεχωριστά. Την τρίτη ημέρα (Κυριακή) και αφού τα μέλη έχουν διαβάσει όλες τις απόψεις που έχουν ειπωθεί (γραφτεί) από τα άλλα μέλη θα γίνουν οι δευτερολογίες από όσα μέλη επιθυμούν να επανατοποθετηθούν πάνω σε αυτά που είπαν (έγραψαν) τα άλλα μέλη.

  Προσοχή!
  Το κάθε μέλος μπορεί να τοποθετηθεί μόνο μια φορά στο κάθε θέμα, όπως επίσης και μια φορά να δευτερολογήσει. Για αυτό παρακαλείσθε να είστε ακριβείς, σαφείς και σύντομοι όσο είναι δυνατόν.
  Στο τέλος το βράδυ της Κυριακής ώρα 10μμ (22.00) ο διαχειριστής θα περατώσει τις διαδικασίες της συνέλευσης βάζοντας σε ψηφοφορία τυχόν προτάσεις σε περίπτωση απόρριψης της εισηγήσεως του προσωρινού Διοικητικού συμβουλίου.
  Την επομένη ημέρα θα δημοσιευτούν επίσημα τα αποτελέσματα της Γεν. Συνέλευσης των μελών στο κάθε θέμα ξεχωριστά.

  Η πλειοψηφία θα καθορίζεται βάσει των συμμετεχόντων στο κάθε θέμα. Επίσης οι τυχόν προτάσεις (εάν υπάρχουν) θα τεθούν σε ψηφοφορία την Κυριακή το βράδυ περίπου στις 10μμ και θα ισχύει η σχετική πλειοψηφία κατά την ώρα αυτή.

  Η άποψη των μελών για το σύλλογο είναι σημαντική λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και το κάθε μέλος έχει την δυνατότητα να εκφράσει την άποψη του ελεύθερα, πάντα προσέχοντας το λεξιλόγιο του να μην προσβάλει κανέναν, να μην χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις, για να μην δημιουργούνται ζητήματα που είναι δυνατόν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης.

  Για όποιο θέμα ή περαιτέρω διευκρίνηση επικοινωνήστε με τους διαχειριστές στο τηλ.: 6945.875.995.

  #1338
  Stiv
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::

  Όταν γράψετε την τοποθέτηση σας στο πλαίσιο της απάντησης , κυλιστε προς τα κάτω για να πατήσετε το κουμπί “Υποβολή” ούτως ώστε να δημοσιευτεί αυτό που γράψατε.

  #1374
  Woodturning Greek art
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::

  Αγαπητοί φίλοι,
  Στο άκουσμα της δημιουργίας πανελληνίου Συλλόγου Ελλήνων ξυλοτορναδορων έτρεξα να βοηθήσω ανιδιοτελως.Ηταν μεγάλη μου τιμή να συμμετάσχω σε ένα σύλλογο που στο ξεκίνημά του υποσχόταν πολλά!
  Γνώρισα μερικούς συναδέλφους και μαζί προσπαθήσαμε για την καλύτερη επιτυχία του στόχου μας.
  Βοήθησα με τις επαφές και τις γνωριμίες που είχα, να συμμετάσχουμε στην medwood πράγμα που έγινε και η συμμετοχή μας στέφθηκε με επιτυχία. Δεν στέκομαι στις κακίες κάποιου που προσπάθησε να με σπιλώσει.
  Επίσης έχει αξία να σας αναφέρω στην πρόταση μου για συμμετοχή στη medwood, υπήρξαν κάποια άτομα που δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή μας.
  Επίσης με τις γνωριμίες μου βρήκα ημιυπόγειο χώρο 150 την στην Καλλιθέα με 150€ μηνιαίο ενοίκιο και εκεί άρνηση. Ο χώρος αυτός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως έδρα με γραφείο, εργαλεία , τόρνο κλπ για παρουσιάσεις του συλλόγου με βιντεάκια που μπορεί να δημιουργούσαμε. Επίσης μπορεί να είχαμε και έκθεση και πλείστες άλλες δράσεις μαθήματα κλπ.
  Επειδή διαπιστώνω ότι δεν πρόκειται για πανελλήνιο σύλλογο Ελλήνων ξυλοτορναδορων αλλά για ένα μικρό “μαγαζάκι” περιορισμένων δυνατοτήτων και ελαχίστου βελινεκους, θα παραμείνω για να μην θεωρήσετε ότι κάνω διάσπαση, αλλά χωρίς προς το παρόν δραστηριότητα.

  #1375
  Woodturning Greek art
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::
  #1393
  Stiv
  Συμμετέχων
  Up
  2
  Down
  ::

  Λυπάμαι για την τοποθέτηση του Θ. Χαραμαρά, η οποία έχει στόχο την ομοψυχία των μελών και τα γραφόμενα του δείχνουν εμπάθεια.
  Προφανώς μεταφέρει την φωνή του ανθρώπου που δημιούργησε πολλά προβλήματα στο σύλλογο.
  Λυπάμαι πραγματικά!

  #1400
  Xilo Psifida
  Συμμετέχων
  Up
  1
  Down
  ::

  Καλημέρα σε όλα τα μέλη του συλλόγου.
  Είμαι ο Καλτσίδης Ματθαίος, οι περισσότεροι θα με ξέρετε σαν (Xilo Psifida) και με αφορμή την τοποθέτηση του Θοδωρή Χαραμαρά θα ήθελα να αναφέρω, με αυτά που πιστεύω εγώ, πως έγιναν κάποιες παρεξηγήσεις που στην συνέχεια πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Προσωπική μου άποψη (γιατί έτσι σκέφτομαι κι εγώ) είναι ότι όλοι θέλαμε το καλύτερο για το νέο ξεκίνημα του συλλόγου απλά κάτι στράβωσε από ένα τηλεφώνημα του διοργανωτή της έκθεσης (πιστεύω από παρανόηση) και μετά μας πήρε η κάτω βόλτα με διάφορους χαρακτηρισμούς που δεν θα έπρεπε να ειπωθούν. Ο καθένας μας από μέρους του έκανε ότι μπορούσε για να ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα γινόταν στις απαιτήσεις της έκθεσης και για το λόγο αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να μειώνουμε την συμβολή κανενός.
  Για το θέμα του χώρου που αναφέρεις Θοδωρή κανείς δεν το αρνήθηκε απλά πρέπει πρώτα να έχουμε εκλεγμένο συμβούλιο και μετά να προχωρήσουμε στην ενοικίαση του χώρου που μας έχεις βρει και σε ευχαριστούμε γι’αυτό. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ανέχομαι εγώ προσωπικά να λες ότι έχουμε κάνει τον σύλλογο ‘μαγαζάκι’ περιορισμένων δυνατοτήτων γιατί θεωρώ ότι δεν σου έχω δώσει εγώ τουλάχιστον τέτοιο δείγμα. Θα μπορούσα κι εγώ να παρεξηγηθώ πολύ εύκολα με αυτό που είπες, όμως δεν το κάνω γιατί πιστεύω ότι με μόνο με διάλογο και καλή πίστη ο ένας στον άλλο μπορούμε να λύσουμε ότι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί.
  Αυτό το λέω και για την απάντηση που έδωσε ο Μάνος στον Θοδωρή, ότι με το να κοντράρουμε ο ένας τον άλλο και με προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν θα πάμε μπροστά και θα έχουμε συνέχεια προβλήματα τα οποία θα μας ακολουθούν παντού όπως κάνουν και οι πολιτικοί και διάφοροι άλλοι σύλλογοι.

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.